Πόλεμος Μαρινάκη-Μητσοτακη. Με εντολή Μητσοτακη τα hoaxes δεν ανέβασαν άρθρο για το fake news της δήθεν παρουσίας του Ολυμπιακού στην παρέλαση.

Πόλεμος  Μαρινάκη-Μητσοτακη. Με εντολή Μητσοτακη τα hoaxes δεν ανέβασαν άρθρο για το fake news της δήθεν παρουσίας του Ολυμπιακού στην παρέλαση.Τις τελευταίες μέρες κυκλοφορεί στα social media μια φωτογραφία με παιδάκια με στολές του Ολυμπιακού να κάνουν παρέλαση και τα σχόλια των χρηστών του διαδικτυου δινουν και παίρνουν κράζοντας τον ΟΣΦΠ και τον Μαρινάκη.

Η αλήθεια όμως είναι ότι ο Ολυμπιακός του Μαρινάκη δεν έχει καμία σχέση με όλο αυτό το σκηνικό και την παρέλαση. Στην φωτογραφία που κυκλοφορεί τα παιδάκια είναι ντυμένα με στολές του Ολυμπιακού αλλά είναι από την ομάδα του Ολυμπιακού Κερατσινίου και δεν έχουν καμία σχέση με τον Ολυμπιακό Πειραιώς ούτε βέβαια με τον κύριο Μαρινάκη το όνομα του οποίου διασύρεται άδικα στο συγκεκριμένο θέμα.

Οπως διαβάζουμε και στο Facebook του πάντα έγκυρου Γιάννη Μοίρα,

Πρώτον  στο Κερατσίνι δεν είχαμε να κάνουμε με δημοτικό σχολείο που ντύθηκε Ολυμπιακός. Αλλά με αθλητικό σωματείο.

Δεύτερον, δεν μιλάμε για τον Ολυμπιακό Πειραιώς, με έτος ίδρυσης το 1925, αλλά για τον Ολυμπιακό Κερατσινίου, ένα τοπικό σωματείο, με έτος ίδρυσης το 1994. http://www.epspeir.gr/teams/display_team.php?team_id=58

Τρίτον, σε μικρούς και μεσαίους δήμους, προκειμένου να γίνεται μπούγιο και να φαίνεται ότι η παρέλαση έχει συμμετοχή, παρελαύνουν και τα τοπικά αθλητικά σωματεία. Στο Κερατσίνι, παρέλασε ο τοπικός Ολυμπιακός μαζί με τα άλλα τοπικά σωματεία. Τα ίδια θα δείτε και δίπλα στο Πέραμα, παρακάτω στον Κορυδαλλό, κ.ο.κ. Στον Δήμο Πειραιά, που είναι μεγάλος και συμμετέχουν αμέτρητα δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια, δημόσια και ιδιωτικά, εθνικοτοπικές ομοσπονδίες, σωματεία και σύλλογοι, Αστυνομία, Λιμενικό, Πυροσβεστική, Πολεμικό Ναυτικό, Ερυθρός Σταυρός, νοσοκόμοι, διασώστες κ.ο.κ., δεν θα δείτε ποτέ να παρελαύνουν τοπικά αθλητικά σωματεία – που είναι κι αυτά αμέτρητα.

Αλλά και σε άλλους δήμους, συμβαίνει αυτό.
Στην παρέλαση της Νέας Σμύρνης θα δείτε για παράδειγμα τον Πανιώνιο και τον Μίλωνα. Στο Παλαιό Φάληρο τον ΑΟΠΦ, τον Πέρα και πάει λέγοντας. Τώρα θα μου πεις, σε μία εθνική επέτειο που συμβαίνει να είναι και πολεμική, τι δουλειά έχουν τα αθλητικά σωματεία; Μαζί και τα σχολεία; Αυτό είναι μία άλλη συζήτηση, αν έχουμε το θάρρος να φτυαρίσουμε βαθιά στο παρελθόν και να πάμε στον Μεταξά και στην ΕΟΝ, ή ακόμα παραπίσω.
Επομένως, στο έλασσον θέμα του Ολυμπιακού Κερατσινίου, βρήκαν κάποιοι την ευκαιρία να κράξουν τον Μαρινάκη. Καλώς τα, τα παιδιά! Τον Μαρινάκη να τον κράξετε φίλες και φίλοι, αν και εφόσον σας βαστάει, για το γεγονός ότι τους μοναδικούς που δεν έχει αγοράσει στον ευρύτερο Πειραιά (και όχι μόνο) είναι η μάνα μας κι ο πατέρας μας. Κι αυτό το γράφω με μία επιφύλαξη. Αν δεν κάνεις δέκα μετάνοιες και άλλα τόσα σταυροπροσκυνήματα στο είδωλο του πρόεδρα, μαύρο φίδι που σε έφαγε. Νιώθεις παρίας στην ίδια σου την πόλη και στον ίδιο σου τον τόπο. Και αν τον αμφισβητήσεις ή τον καταγγείλλεις, στα γεμάτα και επί της ουσίας, για τα όσα έχει αποδεδειγμένα κάνει και για όσα του καταλογίζονται και καταγγέλλονται σε βάρος του, μπορεί κάνα βράδυ να τρακάρεις κατά λάθος σε τίποτα βουνά από μυς, ή να δεχτείς τηλεφωνήματα από κολαούζους κλώνους. Γι ‘αυτά, μπορείτε να γράψετε ή να πείτε κάτι; Ή Ολυμπιακός Κερατσινίου, σχόλια της ραπτομηχανής και …that’s it;

Η παρέμβαση Μητσοτακη στα Hoaxes για να θάψουν το θέμα.

Το θέμα θέλησε να το αναδείξει ιστοσελίδα που έρευνα υποτίθεται fake news για να αποκαταστήσει το όνομα του Ολυμπιακού Πειραιώς αλλά μετά από παρέμβαση του Μητσοτακη το άρθρο δεν είδε ποτέ το φως της δημοσιότητας.

Και αυτό γιατί προσφατα σε ιστότοπο του εκδοτικού ομίλου του ΔΟΜ ανέβηκε άρθρο που ανεδειξε σε μείζον θέμα την είδηση ότι ο Μητσοτάκης πρότεινε να δωθεί στη Βόρειο Μακεδονία το Macedonia 🇲🇰 στο google και η Ελλάδα να αρκεστεί στο άγνωστο Makedonia.

Το άρθρο με πονηρό τρόπο ενώ παρουσίαζε τον Μητσοτακη σαν αυτόν που έλυσε τον γόρδιο δεσμό στο google αναμεσα στη Βόρειο Μακεδονία και την Ελλάδα σχετικά με την ονομασία της προέλευσης των προϊόντων της κάθε χώρας στην ουσία διέσυρε τον Μητσοτακη και του χρέωσε μια λύση αντίθετη προς τα ελληνικά συμφέροντα.

Έτσι από το περιβάλλον του Μητσοτακη  επέλεξαν να απαντήσουν με το fake news ότι ντύνουν παιδιά του δημοτικού με στολές του Ολυμπιακού για να κάνουν παρέλαση κάνοντας χρήση μιας φωτογραφίας με παιδιά μιας άλλης ομάδας που ναι μεν λέγετε Ολυμπιακός αλλά δεν είναι η συγκεκριμένη στην οποία πάει το μυαλό όλων μας.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s