Ο Κουλογλου φωτογράφισε την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να παει σε εκλογες τον Σεπτέμβριο!

 

162B08F1-EEEC-47D9-B798-324C91241FA6Η συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ, την περίοδο που έγινε, ήταν απαραίτητη για τη βιωσιμότητα της κυβέρνησης. Με το τέλος των μνημονίων, θα αναδιαταχθεί αναγκαστικά το πολιτικό σκηνικό, δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου στον ΣΚΑΙ.

ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ, σύμφωνα με την κυβερνηση, άρα; 

«Η ιστορική περίοδος που επέβαλε τη συμφωνία με τον κ. Καμμένο τελειώνει με το τέλος των μνημονίων και ο καθένας θα πάρει το δρόμο του. Στην περίπτωση που στις επόμενες εκλογές υπάρξει η δυνατότητα συγκρότησης δημοκρατικής πλειοψηφίας, ο ΣΥΡΙΖΑ ασφαλώς θα κυβερνήσει με την κεντροαριστερά. Όπως προσπαθούμε και στην Ευρώπη, χρειάζεται μια συμμαχία αριστεράς – κεντροαριστεράς, για να υιοθετηθούν μέτρα κοινωνικής δικαιοσύνης. Αντί να κυβερνήσει η δεξιά που θα γκρεμίσει κι οτιδήποτε έγινε προσπάθεια να ανοικοδομηθεί όλα αυτά τα χρόνια», τόνισε ο κ. Κούλογλου.

Σχετικά με τα ελληνοτουρκικά είπε ότι «πρέπει όλοι να αντιμετωπίσουμε τα εθνικά θέματα και τις προκλήσεις της Τουρκίας, που δυστυχώς μεγαλώνουν κάθε μέρα, με την απαραίτητη σοβαρότητα και ομοψυχία».

«Πρέπει να δείξουμε ένα αρραγές μέτωπο, για να έχει λιγότερες πιθανότητες ο Ερντογάν να παίξει μπάλα κι όχι να λέει ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του. Ο Ερντογάν προσπαθεί να δημιουργήσει πολιτικό θέμα στις άλλες χώρες χρησιμοποιώντας τη στρατηγική των πολιτικών ομήρων, όπως έκανε με το Γερμανό δημοσιογράφο που κρατούσε επί ένα χρόνο, προκειμένου ν’ ασκήσει πίεση στην Μέρκελ. Εκτός αν γίνει κανένα θαύμα το Πάσχα, πρέπει να περιμένουμε μια μακρά περίοδο διαπραγματεύσεων και για τους Έλληνες στρατιωτικούς, διότι ο Ερντογάν θα το παζαρέψει, όπως έχει κάνει και με άλλες περιπτώσεις» επεσήμανε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφορικά με την υπόθεση Novartis ο Στέλιος Κούλογλου εκτίμησε ότι είμαστε ακόμη στην αρχή. Η αμερικανική δικαιοσύνη, επιταχύνει τις έρευνές της. Στο υλικό των κατηγοριών θα υπάρχουν σαφέστατα αναφορές στους εφτά Έλληνες πολιτικούς, που το FBI έχει επιβεβαιώσει και κατονομάσει. Θα πρέπει να περιμένουμε μεγάλες εκπλήξεις, η Novartis τώρα ξεκινάει, είπε ο κ. Κούλογλου.

Ο ευρωβουλευτής τόνισε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κάνει όλες τις προσπάθειες που θα μπορούσε να κάνει μια προοδευτική κυβέρνηση στις σημερινές συνθήκες στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, σχολιάζοντας: «Ξέρετε κάποια άλλη κυβέρνηση στην Ευρώπη που να κάνει πιο αριστερή πολιτική, με εξαίρεση την Πορτογαλία;» Η αριστερή πολιτική συνίσταται στην προσπάθεια διαλεύκανσης και τερματισμού μεγάλων σκανδάλων -όπως της Novartis και του ΚΕΕΛΠΝΟ, όπου ανύπαρκτα site έκαναν συμβάσεις χιλιάδων ευρώ-, στην κάθαρση και τη διαφάνεια».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s